Paul Nardi trekt de deur bij AS Monaco definitief achter zich dicht. De 25-jarige doelman, die de voorbije tweeënhalf seizoenen verhuurd werd aan Cercle Brugge, tekende een contract voor vier seizoenen bij de Franse tweedeklasser FC Lorient. Of hij bij Les Merlus eerste doelman wordt of de doublure van Ilian Meslier, zal nog moeten blijken.

Met Nardi verdwijnt er een vertrouwd gezicht in doel bij Cercle Brugge. De Fransman werd sinds januari 2017 uitgeleend door AS Monaco, dat in de zomer van 2014 drie miljoen euro voor hem had neergeteld. Nadat hij eerst nog een seizoen werd uitgeleend aan zijn ex-club AS Nancy kreeg hij in het seizoen 2015/16 een kans bij Monaco: naast vier bekerwedstrijden mocht hij ook twee competitiewedstrijden spelen voor de Monegaskische club. Nardi hield daarbij de nul tegen Saint-Étienne en Troyes. Nadat een daaropvolgende uitleenbeurt aan Stade Rennais op een fiasco dreigde uit te draaien, stuurde Monaco hem snel naar Cercle Brugge, waar hij meteen de plaats van Gilles Lentz innam. In 2018 pakte hij met Cercle Brugge de titel in Eerste klasse B.

Nardi start het seizoen bij Lorient normaal als nummer twee, na Ilan Meslier. Het 19-jarige jeugdproduct van de club verdreef vorig seizoen de Montenegrijnse international Danijel Petkovic uit doel. Meslier speelde zich meteen in de harten van de fans, al liet hij zich in zijn debuutseizoen af en toe opmerken met een blunder. Het geloof in de Franse jeugdinternational is groot, maar toch zijn de meningen verdeeld: een deel van de fans wil hem komend seizoen graag ergens op uitleenbasis ervaring zien opdoen, terwijl een ander deel gelooft dat hij vooral progressie kan maken door veel te spelen bij Lorient. Het zal van zijn uiteindelijke bestemming afhangen of Nardi komend seizoen eerste of tweede doelman wordt in het Stade du Moustoir. Dat Meslier gelinkt wordt aan AS Monaco, kan de transfer van Nardi wel voor een deel verklaren.

Dat Nardi komend seizoen niet meer voor Cercle Brugge zou spelen, leek al quasi een zekerheid. Toen Monaco begin deze maand in het Jan Breydelstadion een galawedstrijd kwam spelen tegen Cercle, droeg Nardi immers het shirt van zijn moederclub. Cercle anticipeerde eerder al op zijn waarschijnlijke vertrek en door niet minder dan drie nieuwe doelmannen binnen te halen: nadat de clubloze Merveille Goblet (24) een contract kreeg, huurde het ook Guillaume Hubert (25) van stadsrivaal Club Brugge en Loïc Badiashile (21) van… Monaco. Voorts is er ook nog Miguel Van Damme (25), die wel nog een hele tijd out zal zijn nadat er vorige maand opnieuw kanker bij hem werd vastgesteld.

Advertentie