Na twee dagen zonder actie ging de International Champions Cup vandaag verder met maar liefst vier wedstrijden. De eerste drie werden afgewerkt in de Verenigde Staten, de Italiaanse clash tussen Juventus en Internazionale in China.

International Champions Cup 2019: 12 teams spelen elk 3 en dus in totaal 18 wedstrijden. Er wordt in verschillende werelddelen en landen gevoetbald, maar net als vorig seizoen maakt men gebruik van slechts één klassement.

Real Madrid 2-2 Arsenal (Pen.: 3-2)

Het was niet de wedstrijd van Nacho Fernández. De verdediger raakte de bal na 8 minuten met de hand net voor zijn doellijn, kreeg rood en gaf zo ook een strafschop weg. Jovic werd geslachtofferd en moest plaats maken voor Varane. Lacazette zette de elfmeter – via beide doelpalen – om. De Franse spits assisteerde Aubameyang nog geen kwartier later naar de 0-2 met een knappe hak.

Het was Sokratis die de spanning terug in de partij bracht met twee gele kaarten op korte tijd en bijgevolg de tweede rode kaart van de wedstrijd. Na de pauze mocht Gareth Bale Hazard komen vervangen en in de 56e minuut stond hij op de juiste plaats om de aansluitingstreffer te maken, zonder al te veel gejuich achteraf.

Drie minuten later lukte Asensio, die ook al goed werk leverde bij de 1-2, de gelijkmaker. De Nederlandse Spanjaard zou even later wel uitvallen met een mogelijk zware blessure. Bale redde een grote kans voor de Engelsen nog van de doellijn, maar uiteindelijk bleef het bij 2-2 en moesten strafschoppen beslissen welk team twee punten pakte in plaats van één.

Namens Real Madrid miste enkel Bale, die toch wel een hoofdrol opeiste in deze wedstrijd. Xhaka, Monreal en Burton scoorden niet voor Arsenal en dus eindigde de strafschoppenreeks op 3-2 in het voordeel van Real, dat twee punten krijgt. Arsenal moet tevreden zijn met eentje, waarmee het wel de leiding neemt.

Bayern München 1-0 AC Milan

Een slim passje van Kimmich en een goede afwerking van Goretzka in de extra tijd van de eerste helft was het enige verschil tussen beide ploegen in Kansas City. Het toernooi zit er zo op voor de Duitsers, die met 6 punten uit 3 wedstrijden een degelijk parcours aflegden.

Opvallend: Daniel Maldini, de zoon van, speelde 59 minuten in de aanvalslinie van AC Milan.

CD Guadalajara 0-0 Atlético Madrid (Pen.: 4-5)

Chivas had eerder op het toernooi al mooie dingen laten zien, maar werd daar nog niet voor beloond. Vandaag hielden de Mexicanen Atlético op een brilscore, deels geholpen door de van Real Madrid overgekomen Marcos Llorente, die rood pakte in de 24e minuut. Carlos Villanueva deed rond het uur anderzijds hetzelfde (tweemaal geel).

In de penaltyreeks voor het tweede punt was de score na 5 pingels voor beide teams 4-4, want enkel Saponjic (Atlético) en Beltran (Chivas) hadden hun poging gemist. Sanabria scoorde de 4-5, Cervantes liet de aansluitingstreffer liggen.

Guadalajara heeft zo al zijn wedstrijden afgewerkt, het pakte als ‘lelijke eendje’ toch 1 punt.

Juventus 1-1 Inter (Pen.: 4-3)

Doelpuntenmakers van de Italiaanse ontmoeting in China: Matthijs de Ligt en Cristiano Ronaldo. Normaal gezien is het een eer om samen met ‘CR7’ genoemd te worden, hier ging het weldegelijk om een owngoal van de Nederlandse verdediger. In de 10e minuut verwerkte hij een hoekschop voorbij Szczesny, 0-1.

Minuut 68, vrije trap Juventus, Ronaldo achter de bal. Hij deed de netten trillen nadat de bal van richting werd veranderd door de muur. Het bleef bij 1-1 en we kregen voor de derde keer strafschoppen, met als uitslag 4-3 voor Juve. Buffon stopte drie elfmeters.

Eerdere uitslagen

Fiorentina 2-1 Guadalajara
Arsenal 2-1 Bayern München
Manchester United 1-0 Inter
Benfica 3-0 Guadalajara
Arsenal 3-0 Fiorentina
Bayern München 3-1 Real Madrid
Juventus 2-3 Tottenham

Klassement

 1. Arsenal 3-7
 2. Bayern München 3-6
 3. Benfica 1-3
 4. Tottenham 1-3
 5. Manchester United 1-3
 6. Fiorentina 2-3
 7. Atlético Madrid 1-2
 8. Real Madrid 2-2
 9. Juventus 2-2
 10. CD Guadalajara 3-1
 11. Inter 2-1
 12. AC Milan 1-0