Standard heeft vandaag een elfde en laatste gerichte versterking aan de selectie toegevoegd: een rechtsvoetige centrale verdediger, Noë Dussenne (27). De terugkeer van Vanheusden is allicht pas voor eind september, Kosanovic maakt – zeker als rechter centrale verdediger – geen al te beste indruk en Bokadi wordt vooral gezien als back-up van Cimirot. Een nieuwe man om Laifis bij te staan in het hart van de verdediging was dus een must en Standard werkte al een tijdje in alle stilte aan dit dossier, dat vandaag voor circa €800.000 beklonken is.

Noë Dussenne werd opgeleid bij de club uit zijn stad, RAEC Mons. Daar brak hij, na een uitleenbeurt bij Tubize, ook door en later kwam hij via Cercle Brugge bij Moeskroen terecht. Een jaar later, in 2016, koos de centrale verdediger voor een buitenlands avontuur bij Crotone. Dat werd niet echt een succes, waarna hij uitgeleend werd aan KAA Gent. In de Arteveldestad kwam Dussenne tot amper 6 wedstrijden, een terugkeer naar Moeskroen was en bleek daarna de enige juiste oplossing.

In Henegouwen kreeg Dussenne vorig seizoen opnieuw de rol van vaste basisspeler en ook dit seizoen stond hij tweemaal aan de aftrap. Normaal gezien zou Dussenne na speeldag 1 al overgekomen zijn naar Standard, maar om begrijpelijke redenen mocht hij de wedstrijd tegen Anderlecht nog afwerken van de Luikenaars. Op Sclessin tekent hij voor vier seizoenen.

“Het was belangrijk om een extra centrale verdediger te hebben en we hebben gekozen voor een serieuze speler met ervaring en de juiste mentaliteit. Hij kent de competitie en zal zich snel aanpassen.”

Michel Preud’homme

Andere inkomende transfers Standard*

Obbi OulareWatford
Selim AmallahMoeskroen
Mergïm VojvodaMoeskroen
Aleksandar BoljevicWaasland-Beveren
Nicolas GavoryFC Utrecht
Anthony LimbombeFC Nantes
Zinho VanheusdenInter
Vanja Milinkovic-SavicTorino
Felipe AvenattiBologna
Denis DragusViitorul

*Met Castro werd nog een speler gehaald, maar hij zal dit seizoen uitkomen bij de beloften