Na een (te lange) zomerstop is dan eindelijk het nieuwe seizoen begonnen. Na maanden lang ‘afzien’, waarin vooral de nodige EK’s en WK’s weer werden afgewerkt, mogen we weer getrouw ieder weekend kijken naar onze voetbalclubs. Alle blijdschap, verdriet, agressie en opluchting over de prestaties van onze favoriete vereniging gaan vechten om voorrang. Naarmate het seizoen vordert zal duidelijk worden welke clubs meevallen, verrassen of teleurstellen.

Waar we de eerste Eredivisiespeler van de week zeker niet gaan vinden, is bij de topclubs. De ‘traditionele top drie’ stelde teleur. Ajax kwam tegen een stug Vitesse niet verder dan 2-2, PSV speelde gelijk tegen FC Twente en Feyenoord wist pas in de toegevoegde tijd een punt veilig te stellen tegen stadgenoot Sparta. Geen resultaten om over naar huis te schrijven. Verder zullen we ook niet gauw iets vinden bij de laagvliegers. VVV-Venlo won wel degelijk van RKC, FC Emmen verloor de noordelijke burenruzie van FC Groningen en PEC Zwolle maakte, net als ADO Den Haag, een slechte beurt door te verliezen van Willem II en FC Utrecht.

Twee wedstrijden sprongen er echt uit in de eerste speelronde. In de eerste wedstrijd was het sc Heerenveen dat excelleerde op het veld van Heracles Almelo met een mooie 0-4-zege tot gevolg. Mede omdat de wedstrijd werd ontsierd door protestacties voorafgaand aan de wedstrijd, is het goed dat sc Heerenveen niet werd afgeleid door deze ongeregeldheden, met het neerzetten van een puike teamprestatie als resultaat. Desondanks speelde de Eredivisiespeler van de Week niet hier…

Die speelde namelijk in Alkmaar, waar AZ een prachtige ouverture kende tegen Fortuna Sittard. Na het gewonnen tweeluik met BK Häcken in de Europa League vielen twee spelers op: Myron Boadu en Calvin Stengs. Beiden kenden ze lang blessureleed in hun loopbaan, dus is het eigenlijk des te mooier dat ze nu zo’n goed duo (lijken te) vormen. Ook tegen de Limburgse bezoekers vielen de twee grote talenten op. Tegen Fortuna Sittard (4-0) was Calvin Stengs de grote man met 2 assists, terwijl Boadu ook ‘gewoon’ zijn goal meepakte.

Mede door zijn aandeel in de zege op Fortuna Sittard mogen we Calvin Stengs uitroepen tot de eerste Eredivisiespeler van de Week van het seizoen 2019/2020.

Advertentie