Cristian Benavente (ex-Charleroi) en Henry Onyekuru (ex-Eupen & -Anderlecht) zijn vandaag allebei voorgesteld bij een club uit de Franse hoofdklasse. Benavente verlaat Egypte na een half seizoen, Onyekuru trekt de deur bij Everton achter zich dicht zonder er één wedstrijd te hebben gespeeld.

Benavente (25) genoot zijn opleiding bij Real Madrid en speelde later 102 wedstrijden voor Charleroi. In januari trok hij verrassend naar Pyramids FC, nu wordt hij een jaar uitgeleend aan FC Nantes. Naar verluidt was ook Antwerp geïnteresseerd. De Franse club heeft een aankoopoptie bedongen.

Na zijn vertrek bij KAS Eupen werd Henry Onyekuru (22) uitgeleend aan RSC Anderlecht en Galatasaray. De Nigeriaan deed het twee jaar lang goed op uitleenbasis, maar had geen toekomst bij Everton. AS Monaco betaalt €13.500.000.

FC Nantes en AS Monaco zijn niet goed begonnen aan het seizoen. Monaco verloor de openingswedstrijd van de Ligue 1 met 0-3 van Lyon, Nantes ging met 2-1 de boot in bij Lille.

Advertentie