In de afgelopen jaren zijn er al heel wat mooie talenten doorgebroken in het Nederlandse voetbal. Sommigen lijken hun potentie waar te maken of hebben dat reeds gerealiseerd, terwijl anderen hun carrière als een malle gelanceerd hebben zien worden om vervolgens weer zo snel mogelijk te verdwijnen in de anonimiteit…

Ook bij aanvang van dit seizoen lijken weer de nodige jonge spelers hun kansen te grijpen bij hun broodheren. Laatst werden de grote talenten van AZ, Boadu en Stengs, in deze rubriek besproken. Zo zijn er natuurlijk veel meer hot prospects op de Nederlandse velden te bewonderen. Natuurlijk bij de grotere ploegen van het land, maar ook ploegen als FC Utrecht en Sparta hebben in het verleden genoeg jonge spelers de kans gegeven om hun eerste stappen in het betaalde voetbal te zetten.

Bij Sparta blijven we even hangen, waar opnieuw een ruwe diamant op weg lijkt naar succes in het betaalde voetbal. Harroui leidde Sparta op weg naar de eerste winstpartij van het seizoen tegen VVV-Venlo met een doelpunt en twee assists (4-1-winst), terwijl hij in de week ervoor ook al succesvol was met het voorbereiden van de 1-2-voorsprong in de stadsderby bij Feyenoord. Met 4 punten uit 2 wedstrijden heeft Sparta een dijk van een start van het seizoen, met Harroui als meest in het oog springende speler. Daardoor verdient hij nu de titel van Eredivisiespeler van de Week.

Advertentie