Sint-Truiden zou volgens Braziliaanse media op het punt staan een akkoord te bereiken met de Braziliaanse Serie B-ploeg Paraná Clube over de 19-jarige middenvelder Jhonny Lucas. Het Braziliaanse jeugdproduct van de ploeg, dat uit financiële noodzaak wordt verkocht, zou in ieder geval welgekomen versterking zijn voor het Truiense middenveld.

De plaatselijke Braziliaanse kranten zijn er zo goed als zeker van: op enkele punten en komma’s na, wordt STVV de nieuwe werkgever van Jhonny Lucas. De middenvelder geldt bij het bescheiden Paraná als een van de grootste (jeugd)talenten die de Braziliaanse club in jaren heeft gehad.

Omwille van financiële problemen waarmee de club momenteel kampt, dringt een transfer van de beloftevolle speler zich noodgedwongen op. De transfersom zou volgens Braziliaanse media tussen de 1 miljoen en 2,5 miljoen euro liggen, een record voor de ploeg uit Zuid-Amerika. Er zou voor Paraná een doorverkoopclausule van 10% aan verbonden zijn.

Lucas speelde vorig seizoen 21 wedstrijden voor Paraná in de Braziliaanse Serie A, waarin hij tweemaal tot scoren kwam. Tricolor da Vila Capanema eindigde vorig seizoen op een laatste plaats en degradeerde naar de Serie B. In het huidig lopende seizoen kwam de jonge Braziliaan dusver 2 keer in actie in de competitie. De speler werd naar eigen zeggen gespaard om potentiële onderhandelingen met Europese clubs omtrent een transfer niet in de weg te staan.

Voor Marc Brys en co is versterking op het middenveld al langere tijd een noodzaak. De transfer van de Braziliaanse middenvelder zou voor de Kanaries alvast welgekomen zijn. Er zou op Stayen een contract voor vijf seizoenen op hem wachten.

Advertentie