KAS Eupen heeft afscheid genomen van Souleymane Aw. De 20-jarige verdediger, die bij Eupen noch Roeselare kon overtuigen, zet zijn carrière verder bij de Franse derdeklasser AS Béziers.

Aw maakte in de zomer van 2017 de overstap van de Aspire Academy naar KAS Eupen. In zijn eerste seizoen kwam hij één keer in actie: op de openingsspeeldag van het seizoen 2017/18 kreeg hij van trainer Jordi Condom een basisplaats tegen Zulte Waregem. Het waren meteen zijn laatste minuten in het shirt van de Panda’s: eind januari 2018 werd hij voor enkele maanden naar KSV Roeselare gestuurd, en vorig seizoen kwam hij geen minuut in actie in het eerste elftal van Eupen. Met zijn ene wedstrijd voor Eupen doet hij desondanks beter dan de twee andere Aspire Academy-producten die twee zomers geleden aan de Kehrweg neerstreken: Abdul Nurudeen (reservedoelman na Ortwin De Wolf) wacht nog steeds op zijn debuut, Carlos Martínez is inmiddels zelfs teruggekeerd naar zijn moederland Costa Rica.

De 20-jarige Aw, die twee maanden geleden de kwartfinale haalde met Senegal op het WK U20 in Polen, begint bij AS Béziers nu aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. De linksback hoeft echter niet te wanhopen: Almoez Ali verliet Eupen in 2015 op negentienjarige leeftijd met 0 eersteklassewedstrijden in de benen – voor LASK Linz, de volgende tegenstander van Club Brugge in de Champions League –, maar begin dit jaar scoorde hij het openingsdoelpunt in de finale van de Asian Cup.

Advertentie