Standard heeft een oplossing gevonden voor centrale verdediger Milos Kosanovic (29). De Serviër speelde wel nog de eerste twee wedstrijden van het seizoen in afwachting van de komst van Dussenne, die de eerste weken als basisspeler en nadien als back-up van Vanheusden zal fungeren, maar moet nu toch andere oorden opzoeken. Hij tekent voor drie jaar bij Al-Jazira uit Abu Dhabi (VAE).

Kosanovic kwam in 2016 over van KV Mechelen en won meteen de Beker van België met Standard. Een zware blessure gooide nadien echter roet in het eten, waardoor hij uiteindelijk ‘slechts’ 60 keer zou uitkomen voor de Luikenaars. Hij werkte het seizoen 2017-2018 af bij Göztepe op uitleenbasis.

Vorig seizoen moest Kosanovic in eerste instantie tevreden zijn met een plaats op de bank, maar uiteindelijk kwam hij wel nog vaak in actie doordat Luyindama vertrok en Laifis op de linksachterpositie moest depanneren. Kosanovic bleek sterk afhankelijk van zijn pass- en traptechniek en niet betrouwbaar genoeg op defensief vlak, waardoor hij mocht vertrekken nadat een rechtsvoetige centrale verdediger (Dussenne) bij de selectie werd gehaald.

Bij Al-Jazira loopt de Serviër Sébastien Siani, die jarenlang zijn brood verdiende in België, tegen het lijf. Vorig seizoen eindigde het team 5e, dit jaar is een nieuwe landstitel het doel.

Advertentie