De lokale Braziliaanse krant Bem Paraná meldt dat Sint-Truiden volop aan het onderhandelen is met Paraná Clube om verdediger Eduardo Bauermann (23) over te nemen. Het zou voor STVV de tweede Braziliaan zijn die het van de Zuid-Amerikaanse club zou overkopen.

Eerder deze week raakte bekend dat STVV de beloftevolle middenvelder Jhonny Lucas (19) zo goed als zeker zal overnemen van het Braziliaanse Paraná Clube. Behalve Lucas, zouden de Kanaries een tweede speler van de Braziliaanse club willen transfereren. Het gaat om verdediger Eduardo Bauermann, eveneens een jonge Braziliaan die het goed doet bij Paraná.

Defensief heeft Marc Brys momenteel weinig opties om uit kiezen. Zo depanneert spits Wolke Janssens noodgedwongen al een tijdje in de Truiense defensie. Versterking achterin is voor de Zuid-Limburgers hoe dan ook een must. Nadat eerder de naam van de Italiaanse Juventus-verdediger Dario Del Fabre (24) viel, lijken ze met Eduardo Bauermann op Stayen een andere pion op het oog te hebben.

De centrale verdediger speelde dit seizoen dusver 14 wedstrijden voor Paraná in de Serie B. Hij wist daarin één assist af te leveren. Zijn kaartenaantal dit seizoen staat op drie gele stuks.

Paraná, dat momenteel uitkomt in de Braziliaanse tweede klasse, verkeert in financiële moeilijkheden. Het verkopen van een aantal spelers, zoals Lucas en Bauermann, moeten die financiële problemen zien te verlichten of op te lossen.

Advertentie