Borussia Dortmund is uitstekend aan de Bundesliga begonnen. FC Augsburg werd op dominante wijze met 5-1 verslagen. De bezoekers kwamen in de eerste minuut al op voorsprong, maar kwamen daarna niet meer in het stuk voor.

BVB heeft zijn huiswerk duidelijk grondig gemaakt deze zomer. Het zag geen sterkhouders versterken – Pulisic kende geen goed laatste seizoen in het Signal Iduna Park – en versterkte de selectie door middel van enkele gerichte aankopen. Daarnaast kan het team profiteren van een fysiek sterkere Paco Alcacer en de ‘terugkeer’ van Julian Weigl.

Mats Hummels is alleen al met zijn ervaring een fantastische aanwinst voor Borussia Dortmund. De centrale verdediger kan een goede lange bal versturen, wat een zeer nuttige eigenschap is in een team met veel diepgang. Naast hem komt ook Akanji beter tot zijn recht. Na de vervanging van Reus mocht Hummels de kapiteinsband dragen.

Naast Hummels stond ook Nico Schulz in de basis. De aanvallende linkerflankverdediger zorgt niet alleen voor een directe kwaliteitsinjectie, hij maakt eveneens het opstellen van Hakimi op de rechtsback mogelijk, waardoor ook die zijde versterkt wordt. De Marokkaan begon vandaag evenwel nog op de bank en viel in na 68 minuten.

Julian Weigl presteerde goed in de voorbereiding en werd beloond met een basisplaats. Hij hield Delaney (en Dahoud) op de bank. Weigl is een speler die vooral als defensieve middenvelder tot zijn recht komt, waardoor Witsel meer als box-to-box-speler kon fungeren. De Rode Duivel gaf twee assists, zijn eerste kwam er, jawel, na een infiltratie.

Thorgan Hazard zette zijn naam nog op het scorebord, maar leverde wel een prima wedstrijd af. In de tweede helft werd hij vervangen door die andere nieuwkomer, Julian Brandt. De Duitser werkte een schitterende voorzet van Witsel, diens tweede assist, tegen de netten en tekende zo voor de 5-1. Deze twee nieuwkomers tonen klaar en duidelijk aan dat Dortmund zich versterkt heeft deze zomer.

Paco Alcacer scoorde vorig jaar een hele resem doelpunten, maar moest toch vaak op de bank starten. Fysiek was hij toen nog niet top, na een hele voorbereiding is hij dat nu wel. De Spaanse goalgetter scoorde vandaag twee treffers. Een enorme troef voor Lucien Favre.

Toptalent Jadon Sancho mocht absoluut niet vertrekken, ondanks de interesse van verschillende Europese grootmachten. Een speler van zijn kaliber bij de club weten te houden mag ook gezien worden als een toptransfer. De Engelse rechtsbuiten scoorde en gaf een assist.

Borussia Dortmund was vorig jaar al dicht bij de landstitel, maar lijkt dit seizoen nog een veel grotere kans te maken op de eindzege in de Bundesliga. De selectie is gericht versterkt en de start werd alvast niet gemist.

Advertentie