Mehdi Carcela vierde zijn 30e verjaardag in juli en heeft een ideaal profiel voor veel rijke teams uit het Midden-Oosten. De Marokkaanse balkunstenaar krijgt zowat elke transferperiode aanbiedingen van clubs die een astronomische loonsverhoging voorstellen en dat was deze zomer niet anders. Al-Sailiya SC (Qatar) wilde 2 à 3 miljoen euro overmaken aan Standard en stelde een verdrievoudigd salaris voor, maar Carcela heeft het bod naast zich neergelegd. Dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde DH.

De wedstrijdenteller bij Standard van Mehdi Carcela staat momenteel op 225 en daar lijkt het (driedelige) verhaal niet op te houden. De winger is afkomstig uit het Luikse en een echt jeugdproduct dat zijn liefde voor de club nooit onder stoelen of banken heeft gestoken. Carcela is daarom ook erg geliefd bij de supporters en dat toonden ze gisteren nogmaals door zijn naam na de partij te scanderen en hem een staande ovatie te geven.

Michel Preud’homme, die weldegelijk een goede relatie heeft met Carcela, liet vorig seizoen optekenen dat hij hem allicht niet meer kon verbeteren. De speler zou een klik moeten maken om de laatste paar procenten kwaliteit uit zijn lichaam en geest te halen. Mede door de komst van Mbaye Leye lijkt Carcela die mentale omslag nu toch gemaakt te hebben. Algemeen directeur Grosjean gaf aan dat de rechtsbuiten dit seizoen nog geen enkele maal te laat is gekomen, een tekenend feit.

Mehdi Carcela gaf dit seizoen al 3 assists, ondanks het feit dat hij 2 van de 4 wedstrijden als invaller afwerkte. Tegen Moeskroen begon Carcela op de bank, maar dat had noch met transferperikelen noch met kwaliteit te maken. Preud’homme zei na de wedstrijd dat hij zoveel mogelijk spelers wenst klaar te stomen voor de drukke maanden die zullen volgen, waardoor rotatie absoluut noodzakelijk is.

In de voetballerij moet je met twee woorden spreken en dat is hier niet anders: er kunnen nog steeds aanbiedingen komen, waar Standard uit respect voor Carcela steeds naar zal luisteren. De speler zelf zal steeds de eindbeslissing mogen nemen, maar het lijkt erop dat hij zijn zinnen volledig op een topseizoen bij Standard heeft gezet.

Advertentie