De Jupiler Pro League is inmiddels al vier weken ver en zo hebben we ondertussen al een eerste beeld gekregen van hoe het zit met de vormcurves van alle eersteklassers. Inmiddels hebben we ook al een paar nieuwe smaakmakers leren kennen op de Belgische velden en eentje daarvan komt uit op het middenveld van La Gantoise: Elisha Owusu.

Elisha Owusu heeft zich op korte tijd onmisbaar gemaakt op het Gentse middenveld en is al meteen uitgegroeid tot een echte patron. Anderson Esiti is al helemaal verleden tijd voor de Buffalo’s. Zondagavond domineerde Owusu het hele middenveld. Zijn speelstijl doet denken aan Wilfred Ndidi, nu spelend bij Leicester City. Zo is de Ghanees moeilijk van de bal te zetten en is hij heel sterk in de balrecuperatie. Aan vista ontbreekt het hem ook niet, want hij zette afgelopen weekend vaak de aanval op.

Racing Genk weet ook weer wat winnen was, mede dankzij de Tanzaniaanse goaltjesdief Ally Mbwana Samatta. Samagoal scoorde een loepzuivere hattrick: eentje met het hoofd, met links en met rechts. Samatta komt zo op vier doelpunten in vier wedstrijden. Voor de Genk-supporters zullen het nog lange en bange dagen worden in de hoop dat hun topschutter ook dit seizoen nog op post blijft in de Luminus Arena.

Eervolle vermeldingen hebben we ook voor Maxime Lestienne, die de Moeskroendefensie zowaar gebruikte als speelbal en goed was voor twee doelpunten, Kristof D’Haene, maker van een fantastisch doelpunt tegen Anderlecht, en ten slotte nog Robbe Quirynen die zijn debuut maakte voor Antwerp en meteen tot ‘Man of the Match’ werd benoemd door de supporters.