Blijft Sander Berge bij KRC Genk? Hoe de kaarten nu liggen, is het antwoord ja. De Noor ziet een verlengd verblijf bij de landskampioen wel zitten, zo geeft hij aan in Het Belang Van Limburg. De transfermarkt in Engeland is al gesloten, dus daar hoeven ze in Genk niet meer voor te vrezen. Met de Champions League hebben ze overigens een grote troef in handen. 

“Wie mij vijf jaar geleden had gezegd dat ik op mijn 21ste zou debuteren in de Champions League als één van de dragende spelers van een team, zou ik gegarandeerd voor gek verklaard hebben. Het is een kinderdroom. Ik ben 21 jaar, mijn beste jaren moeten nog komen.” Met die woorden in HBVL geeft Sander Berge de supporters van Racing Genk meer en meer hoop dat ze hun middenvelder nog een (half) jaartje extra in de Luminus Arena aan het werk kunnen zien.

Momenteel woont Sander Berge nog samen met zijn ploeggenoot Joakim Maehle, maar daar komt binnen tien dagen wellicht verandering in als de transferperiode ten einde is: “Nee, ik heb nog geen nieuw appartement”, lacht Berge, die de huur van zijn stulpje opzegde en voorlopig bij (ploeg)maat Joakim Maehle inwoont. “Ik heb wel al rondgekeken, maar met mijn handtekening wacht ik nog minstens veertien dagen.”

Er waren deze zomer al verschillende aanbiedingen voor de nummer 25 van Racing Genk, maar hij sprak met geen enkele ploeg concreet. Spelers als Pozuelo, Trossard en Malinovskyi hebben inmiddels wel de stap naar het buitenland gezet. Daar ligt Berge echter niet wakker van. “Zij zijn allemaal vier tot vijf jaar ouder dan ik, zitten in een andere periode in hun carrière. Ik ben 21 jaar, mijn beste jaren moeten nog komen en ik weet dat ik me in Genk nog verder kan ontwikkelen. Ook fysiek, ik zou dolgraag eens een volledig seizoen topfit blijven. Dat is voor mij belangrijker dan meer goals maken.”

Het ziet er dus steeds meer naar uit dat KRC Genk zijn chouchou nog een jaar langer bij zich mag houden. Wat zeker is, is dat Sander Berge klaar is om zich te tonen in de Champions League.