Sint-Truiden ziet een potentiële transfer van de Braziliaanse verdediger Eduardo Bauermann (23) zo goed als zeker in het water vallen. Beide partijen lijken niet tot een akkoord te komen. Mory Konaté (25), een middenvelder die uitkomt voor het tweede elftal van de Duitse topclub Dortmund, zou de Truiense rangen wel komen versterken.

Na Jhonny Lucas, waar naar verluidt een flinke som werd voor betaald, leken de Kanaries een tweede Braziliaan weg te plukken bij Paraná Clube, dat uit financiële noodzaak spelers moet verkopen.

Eduardo Bauermann, een centrale verdediger van de Zuid-Amerikaanse ploeg, werd meermaals genoemd op Stayen als mogelijke versterking. Een bron dichtbij de club laat nu weten dat die transfer er zo goed als zeker niet komt. Er is sprake van een ingewikkelde situatie.

Mory Konaté, een ander STVV-target, lijkt wel tot een akkoord te komen met de Kanaries. De Guinees-Duitse middenvelder komt uit voor het B-elftal van Dortmund. Met 1,95 meter is het ook een spelers met lengte, iets dat ze in Zuid-Limburg goed kunnen gebruiken. De defensieve middenvelder zou naar verluidt een dezer dagen zijn handtekening zetten op Stayen.