Zondagavond, Standard – KV Kortrijk. De thuisploeg kende ondanks een sterk begin een moeilijke wedstrijd door de rode kaart van Maxime Lestienne en de 0-1-achterstand. Het echte Standard stond pas op na 58 minuten, niet toevallig na het inbrengen van Mehdi Carcela, die Standard naar de overwinning dirigeerde.

Acht minuten voor tijd viel uiteindelijk het doelpunt waar heel Sclessin al zo lang op wachtte, via een kopbal van Laifis. De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien, totdat in de absolute slotfase de klasse van Mehdi Carcela opnieuw kwam bovendrijven: met een sprint schakelde hij twee spelers van Kortrijk uit en bediende hij Amallah, die de winning goal kon scoren. De aanvallende middenvelder speelde ook een uitstekende partij.

Daarnaast krijgt Ally Samatta eveneens een eervolle vermelding. De spits besliste de moeizame wedstrijd tegen Anderlecht en mag opnieuw met de gouden stier op zijn rug voetballen.