Club Brugge heeft op deadline day nog twee straffe transfers gerealiseerd. Eder Alvarez Balanta tekende een contract voor drie seizoenen in het Jan Breydelstadion, Mbaye Diagne wordt gehuurd met optie van Galatasaray. 

Club moest nog iemand vinden om Marvellous Nakamba te vervangen en de concurrentie aan te gaan met Mats Rits. Victor Wanyama stond een hele poos op de radar van Vincent Mannaert en co. Een akkoord met Tottenham was er, maar de onderhandelingen met de entourage van Wanyama bleven te lang aanslepen. Gelukkig lukte plan B wel: Eder Alvarez Balanta (26) komt over van FC Basel. Balanta speelde mee in de Champions League-voorrondes en schakelde PSV uit. Met Basel werd hij twee keer landskampioen en won hij ook tweemaal de Zwitserse beker. In het verleden kwam hij al uit voor River Plate en daarmee won hij de Copa Libertadores en de Copa Sudamericana. Balanta verzamelde al acht caps voor de nationale ploeg van Colombia en was erbij op het WK in Brazilië.

Ook aanvaller Mbaye Diagne werd voorgesteld bij Club. Het zag er een hele tijd naar uit dat de Senegalees de nieuwe spits van RSC Anderlecht zou worden, maar het is toch Club Brugge dat de 27-jarige aanvaller binnenhaalt. Diagne is geen onbekende in ons land, want in het verleden beleefde hij korte passages bij Lierse en Westerlo. Diagne was zelfs speler van Juventus, al kon hij daar nooit overtuigen. In Turkije lukte het scoren wel voor Diagne, want hij werd vorig seizoen topschutter met maar liefst dertig doelpunten.

 

Advertentie