West Ham United legde afgelopen weekend een uitstekende teamprestatie op de mat tegen Norwich City: 2-0. De troepen van Manuel Pellegrini pakken zo 6 op 6 en leggen beslag op een zevende plaats in de subtop van het klassement. De uitblinker van de wedstrijd was linksachter Arthur Masuako, zowel in verdedigend als aanvallend opzicht. Zo gaat de titel van Speler van de Week, verkozen door onze redactie, voor de tweede week op rij naar iemand van West Ham.

In de 24e minuut van de wedstrijd bereikte de goede verstandhouding tussen Masuaku en Felipe Anderson een hoogtepunt. De Congolees versnelde, zette een een-tweetje op met Anderson en stoomde zelf door. Hij kreeg de bal perfect terug en bediende Haller – de SvdW van vorige speeldag – op precies het juiste moment. De goaltjesdief scoorde de 1-0 en Masuaku had zijn eerste assist van het seizoen beet.

Daar bleef het echter niet bij voor de 25-jarige flankverdediger. Hij won 10 van de 12 duels waarin hij betrokken was en liet meerdere onderscheppingen, geslaagde tackles en balveroveringen noteren. Defensief was zijn wedstrijd dus ook meer dan behoorlijk en dat zorgde er mee voor dat Norwich tot amper 3 schoten binnen het kader kwam. Met ook nog eens 92 procent passing accuracy, kunnen we stellen dat Masuaku een zeer goede totaalprestatie afleverde.

De man met de meeste assists en gecreëerde kansen dit seizoen krijgt van ons een eervolle vermelding: Kevin De Bruyne. Met het openingsdoelpunt en de assist voor het tweede doelpunt had hij een groot aandeel in de 4-0-zege van Manchester City tegen Brighton.