Club Brugge neemt het vanavond op tegen Galatasaray in de eerste wedstrijd van de groepsfase in de Champions League. Galatasaray komt uit pot 4 en is in principe de enige ploeg waar Club punten tegen kan pakken. Maar toch is de Turkse kampioen een te duchten tegenstander. Als we de verwachte startelf overlopen komen we enkel spelers tegen die bij de gemiddelde voetbalsupporter toch een belletje doen rinkelen. Een uitlichting van de eerste tegenstander van Club.

Doelman:

Fernando Muslera

De 33-jarige keeper speelt al sinds 2011 voor Galatasaray en is na meer dan 300 wedstrijden uitgegroeid tot een waar clubicoon. Muslera heeft bij Uruguay al drie WK’s op de teller staan. Met zijn kwaliteit en ervaring zal Club waarschijnlijk veel kansen moeten creëren om te kunnen scoren.

 

Verdedigers:

Mariano:

De Braziliaanse rechtsachter is vooral te kennen van zijn succesvolle passage bij Sevilla. Hij had een groot aandeel in de Europa League-triomf in 2016. Mariano is zeer offensief ingesteld en is met zijn 33 jaar niet meer van de snelsten. Er gaat dus ongetwijfeld veel ruimte liggen voor de snelle Brugse flankaanvallers.

Marcão:

De Braziliaanse verdediger is met zijn 23 jaar de minst ervaren verdediger. De linksbenige centrale verdediger is uitstekend in het uitvoetballen en is ook verdedigend sterk genoeg om ex-Bruggeling Ryan Donk uit de ploeg te houden.

Christian Luyindama:

De ijzersterke verdediger kennen we goed omdat hij vorig jaar voor de winterstop nog rondliep op Sclessin. Luyindama maakte veel indruk bij Standard en forceerde vervolgens zijn transfer naar Turkije. In Galatasaray wordt hij al het beest genoemd, toch is hij iets vaker dan nodig te betrappen op een foutje.

Yuto Nagatomo:

Op linksachter komen we de 32-jarige Japanner tegen. Nagatomo is Japans international en speelde meer dan 200 wedstrijden voor Inter Milaan. Hij is net als Mariano heel offensief ingesteld, waardoor er ook aan zijn kant mogelijkheden zullen liggen voor Club op de tegenaanval.

 

Middenvelders:

Steven Nzonzi:

Galatasaray beschikt met Nzonzi over een sterke en grote verdedigende middenvelder. De Franse international speelde lange tijd voor Sevilla en is nu overgekomen van AS Roma. Op het voorbije WK viel Nzonzi nog in tijdens de halve finale tegen België. Nu zal hij de taak krijgen om Hans Vanaken uit de wedstrijd te houden.

Jean-Michaël Seri:

De 28-jarige Ivoriaan speelt centraal op het middenveld. Twee jaar geleden kon hij na een sterk seizoen bij Nice genieten van veel buitenlandse interesse, zelfs Barcelona polste naar hem. Seri koos uiteindelijk voor de Premier League, waar hij bij Fulham geen al te beste beurt maakte. Dit seizoen wil hij zijn niveau terug opkrikken bij Galatasaray.

Mario Lemina:

Mario Lemina speelde ook tot vorig jaar in de Premier League. De 26-jarige middenvelder wordt verhuurd door Southampton en heeft ook een verleden bij Juventus. De Gabonees kan zowel verdedigend als aanvallend zijn mannetje staan. Lemina neemt de plaats in van de geblesseerde topspeler Belhanda.

 

Aanvallers:

Sofiane Feghouli:

Misschien wel de man die Club Brugge straks het meest in het oog moet houden. Feghouli werd vorig jaar bij Galatasaray uitgeroepen tot Speler van het Jaar en won onlangs nog de Afrika cup met Algerije. Met zijn snelheid en creativiteit zal hij de Brugse verdediging meermaals in de problemen brengen.

Ryan Babel:

Babel werd tien jaar terug aanzien als een groot talent, maar de Nederlandse flankaanvaller heeft nooit het beste uit zijn carrière kunnen halen. Op zijn 32e zit Babel misschien wel in de beste vorm van zijn leven. Ondanks de degradatie van Fulham wist hij wel indruk te maken. Vooral bij de Nederlandse nationale ploeg gaat het hem de laatste tijd goed af. En het meest van al is Babel misschien wel te kennen van zijn opmerkelijke haarstijl.

Radamel Falcao:

De spits die ervoor gezorgd heeft dat Mbaye Diagne nu bij Club Brugge speelt. Ondanks de 31 doelpunten van Diagne vorig jaar, moest hij toch plaats ruimen voor de superster die Falcao toch wel is. De Colombiaanse international heeft er dankzij succesvolle passages bij onder andere Atlético Madrid en Monaco al een rijkgevulde carrière opzitten. Net als de andere middenvelders en aanvallers van Galatasaray kon hij niet slagen in de Premier League. Op zijn 33e is Falcao wel nog steeds een echte sluipschutter die zeker gevreesd moet worden door de Brugse verdediging.

Advertentie