Paris Saint-Germain won gisteren verdiend van een inspiratieloos Real Madrid. Angel Di María was de grote uitblinker en de waarnemers hadden ook veel lof voor Marquinhos, de defensieve middenvelder van dienst, en diens kompaan Marco Verratti. Toch was het misschien wel de derde milieu de terrain die de beste prestatie afleverde wat de heren op het stevige middenveld betrof: Idrissa Gana Gueye.

Eerst en vooral presteerde de 29-jarige Gueye naar zijn kwaliteiten. Hij voerde zijn rol als balveroveraar met verve uit en liep vele gaten dicht. Aangezien de Senegalees enkele jaren bij Everton, een subtopper, heeft gespeeld, verwacht je niet dat hij ook een belangrijke pion zou zijn in het offensieve kader van zijn team. Tuchel verwacht – uiteraard – dat zijn jongens een dominante speelwijze op de mat brengen en daarvoor heb je centraal op het terrein voetballers nodig die een foutloze balbehandeling weten te combineren met een uitstekende, snelle passing. Gueye toonde zich ontzettend kalm aan de bal en bewees dat hij de oplossingen snel ziet én kan vinden. Meer nog: Gueye bepaalde vaak het tempo van de balcirculatie van PSG.

Uiteraard duurt het prestigieuze clubtoernooi nog zeer lang en zijn de voorspellingen die we nu al kunnen maken erg voorbarig. Toch lijkt Paris Saint-Germain sterker dan ooit en mogen we de Franse topclub absoluut bij de favorieten voor de eindzege – een prijs waar heel de club al jaren naar snakt – rekenen. En dat mede door de erg compleet ogende Idrissa Gana Gueye, die later misschien beschouwd zal worden als de missing link die PSG de beker met de grote oren bezorgd heeft.

Advertentie