Na hun knappe start in de Europa League zijn AA Gent en Standard op de tweede speeldag wat gestokt in de Europa League. Gent bleef op 1-1 hangen in het Oekraïnse FC Oleksandria, Standard kreeg in Londen een 4-0 om de oren tegen Arsenal. Negen andere Belgen kwamen in buitenlands dienstverband in actie op speeldag twee, goed voor een doelpunt en een assist.

Groep A

  • Na hun knappe 3-4-overwinning tegen APOEL Nicosia op de eerste speeldag kreeg F91 Dudelange ditmaal thuis een 1-4-nederlaag om de oren tegen Qarabag. Zes Belgen waren daarvan getuige op het veld: Antoine Bernier, Mohamed Bouchouari, Sabir Bougrine en Thibaut Lesquoy speelden de hele wedstrijd, Charles Morren en Kobe Cools vielen bij een tussenstand van respectievelijk 0-3 en 0-4 in. In de 90e minuut scoorde Bernier de eerredder, zijn tweede doelpunt al in de groepsfase. Van Foudil Bouchentouf Idriss en reservedoelman Ilias Moutha-Sebtaoui was er geen spoor in de wedstrijdselectie. Trainer van Dudelange is overigens nog steeds Bertrand Crasson.
  • Bij Qarabag zat Faycal Rherras de hele wedstrijd op de bank. Dat was ook in de eerste groepswedstrijd tegen Sevilla zo. Niet dat de in Luik geboren linksback geen belangrijke rol speelde in het Europese avontuur van Qarabag trouwens, want in de play-offronde scoorde hij tegen het Noord-Ierse Linfield FC een doelpunt tijdens de heenwedstrijd dat gezien de totaalscore van beide partijen (4-4) cruciaal bleek.

Groep C

  • Geen Wanderson bij Krasnodar voor de partij tegen Getafe: de Belgische Braziliaan moest geblesseerd toekijken hoe zijn team met 1-2 verloor en zo als enige in de groep 0 punten heeft.

Groep E

  • Boli Bolingoli stond met Celtic Glasgow 90 minuten op het veld tegen het Roemeense CFR Cluj. De linkerverdediger leverde de assist voor de 2-0 van Mohamed Elyanoussi en had zo zijn aandeel in de 2-0-zege van de Schotten.
  • Minder Belgische inbreng was er in Lazio Roma-Stade de Rennes (2-1). Silvio Proto zat gewoontegetrouw op de bank voor eerste doelman Thomas Strakosha. Jordan Lukaku – hersteld van zijn knieblessure – mag dit seizoen Europees niet uitkomen voor de Romeinse club.

Groep H

  • Marten Wilmots werd niet in de wedstrijdselectie opgenomen voor Ferencváros-Ludogorets (0-3).

Groep I

  • Koen Casteels ontbreekt nog steeds bij VfL Wolfsburg vanwege een microscheurtje in het kuitbeen en zag vanop afstand hoe zijn ploegmaats 1-1 gelijkspeelden tegen AS SainÉtienne. Ismail Azzaoui, die vorige week in de competitiewedstrijd tegen Hoffenheim voor het eerst dit seizoen de wedstrijdselectie van het eerste elftal haalde, behoorde voor deze wedstrijd niet tot de selectie.

Groep K

  • Wolverhampton-trainer Nuno Espírito Santo liet Leander Dendoncker tegen Besiktas op de bank starten. De Rode Duivel mocht in de 62e minuut bij een 0-0-tussenstand invallen voor Morgan Gibbs-White. In de blessuretijd scoorde ploeggenoot Willy Boly het enige doelpunt van de wedstrijd: 0-1 voor Wolverhampton Wanderers.

Groep L

  • Stijn Wuytens mocht tegen Manchester United centraal achterin postvatten. Het jeugdproduct van PSV speelde de hele wedstrijd en hield mee de brilscore op het bord. Andreas Pereira ontbrak bij de Engelsen.

 

Advertentie