Niet Verheyen, niet Nilis, niet Lukaku, maar Bob Peeters is de enige Belg die er ooit in slaagde drie doelpunten te scoren tegen San Marino. Op 28 februari 2001 lukte Bob Peeters een zuivere hattrick in het slotkwartier van de legendarische 10-1-overwinning. Vanavond kan die prestatie hem (hopelijk) worden nagedaan door Lukaku, Hazard of een andere Rode Duivel. Of door twee spelers, waarom ook niet.

Vanavond spelen de Rode Duivels opnieuw tegen San Marino, het is de achtste keer dat beide landen elkaar treffen. De laatste confrontatie, ook in deze kwalificatiegroep, werd met 0-4 gewonnen door de Rode Duivels. Alle wedstrijden daarvoor werden eveneens gewonnen. Vaak werd er een royale overwinning geboekt, enkele keren was er meer moeite voor nodig. De 10-1-overwinning in 2001 (WK-kwalificatie) is tot op heden nog steeds de grootste overwinning ooit voor de Rode Duivels.

Bob Peeters kwam Englebert na 58 minuten aflossen in de befaamde overwinning. Met drie opeenvolgende doelpunten in het slotkwartier zorgde de toenmalige aanvaller van Vitesse voor 10-0. In de laatste minuut incasseerden de Belgen echter nog een doelpunt, Selva legde de eindstand vast op 10-1. De andere doelpunten in deze wedstrijd werden gemaakt door Vanderhaeghe (2), Goor (2), Bassegio, Wilmots en Emile Mpenza.

Alle confrontaties op een rij

  • 1996: San Marino-België 0-3
  • 1997: België-San Marino 6-0
  • 2001: België-San Marino 10-1
  • 2001: San Marino-België 1-4
  • 2005: San Marino-België 1-2
  • 2005: België-San Marino 8-0
  • 2019: San Marino-België 0-4
Advertentie