Dé topaffiche van afgelopen weekend was de clash tussen Club Brugge en KAA Gent. Tussen een ploeg die kampioen moét spelen en een club die de ambitie heeft om dit jaar eindelijk nog eens mee te strijden voor het allerhoogste. Het was uiteindelijk de ploeg uit Brugge die fors won en dat mede door Krépin Diatta. 

Gent begon goed, maar morste met de kansen. Maakten de Buffalo’s hun kansen af, dan was het een spannende partij gebleven. Philippe Clement haalde al meermaals het verhaal van de ketchupfles aan… De doelpunten vlogen uiteindelijk vlotjes binnen en Club maakte opnieuw een stevig statement naar de rest van de competitie.

Krépin Diatta wervelde over de rechterflank en was ook betrokken bij twee doelpunten. De Senegalees gaf eerst de assist aan Vanaken om vervolgens zelf te scoren.

Genk had bijna puntenverlies geleden, mede doordat een onterecht doelpunt van Ally Samatta werd afgekeurd. Gelukkig konden de Limburgers nog rekenen op die andere spits, Paul Onuachu. Met de inbreng van de Nigeriaan begon Genk terug te voetballen. Bij zijn eerste doelpunt toonde hij een perfecte timing door juist op tijd in te lopen op een voorzet van Ito. De winning goal maakte hij in minuut 89. Een voorzet van Maehle, Butez komt maar heeft de bal niet en Onuachu kopte keihard in doel.

We hebben ook nog eervolle vermeldingen voor Renaud Emond die Standard na een 2-0-achterstand verdiend terugbracht naar een 2-2-gelijkspel. Ook Saido Berahino was in vorm bij Zulte Waregem. Hij stond garant voor een prachtige plaatsbal die goed was voor het mooiste doelpunt van afgelopen week.

Advertentie