Na 9 speeldagen is het zover: Liverpool heeft voor het eerst dit seizoen punten laten liggen. Tegen een tot nu toe tegenvallend Manchester United kwam het niet verder dan een 1-1-gelijkspel.

Een perfecte score van 24/24: Liverpool vatte het seizoen foutloos aan. Op die manier had het al een voorsprong van 5 punten op titelconcurrent Manchester City. Winst op Old Trafford kon dus zorgen voor 8 punten voorsprong en een goede stap richting titel.

Daar stak Marcus Rashford echter een stokje voor. De spits maakte iets na het halfuur de 1-0. Aan dat doelpunt ging wel een foutje op Divock Origi (die een uur mocht spelen) vooraf. Lindelöf nam de maat van de Rode Duivel en lanceerde een tegenaanval, Rashford twijfelde niet en knalde de voorsprong tegen de netten.

Het geluk leek helemaal aan de zijde van de thuisploeg toen de gelijkmaker op slag van rust terecht werd afgekeurd door de VAR. De videoref had handspel van Mané gezien. 

Lang leek United de punten thuis te kunnen houden, tot Lallana 5 minuten voor tijd een voorzet van Robertson binnen tikte. Een zege zat er wel nooit echt in, en zo verliest Klopp zijn eerste punten.

Liverpool blijft wel nog stevig aan de leiding met 6 punten meer dan Manchester City. United schiet weinig op met het punt. Met tien punten blijft het op de teleurstellende dertiende plaats staan, 2 punten boven de degradatiezone. Bij winst van Sheffield, dat vanavond Arsenal ontvangt, zakt Man. United zelfs tot de 14e plaats