Guillaume “Giggs” Legros bereikte afgelopen weekend een unieke mijlpaal in het Belgische voetbal. De bijna 37-jarige spits uit Welkenraedt scoorde voor zijn club Stade Disonais in de thuismatch tegen Wanze/Bas-Oha (6-3) in de Luikse Eerste Provinciale klasse het driehonderdste competitiedoelpunt uit zijn carrière.

De goalgetter debuteerde in 2002 voor AS Eupen, toen nog in de Derde Klasse. Daarna kwam Legros uit voor RFCU Kelmis, Royal Spa FC, Club Luik, CS Visé, Sprimont, RRC Hamoir, URSL Visé, Stockay-Warfusée en sinds juli van dit jaar dus voor Dison. Hoewel hij wel de mogelijkheid had, heeft de spits nooit zijn kans in het profvoetbal gegrepen.

Interesse was er door de jaren heen regelmatig, want overal waar hij speelde, maakte Guillaume Legros doelpunten. Ook nu hij toch lang en breed de pensioengerechtigde voetballeeftijd heeft bereikt, is zijn honger naar goals nog niet gestild. Bij Stade Dison is hij in Eerste Provinciale deze voetbaljaargang namelijk “gewoon” weer topscorer.

Bij het aantal van 300 doelpunten, zijn de treffers die “Giggs” maakte tijdens beker-, eindronde- en vriendschappelijke wedstrijden overigens niet meegerekend.