Er zijn 24 plaatsen op het EK van volgend jaar, daarvan zijn er na donderdag al tien ingevuld. De volgende dagen kunnen daar nog landen bijkomen. Er komen nog tien landen rechtstreeks bij van de poules. Uit de play-offs van de Nations League komen nog vier deelnemers.

De 10 gekwalificeerde landen:

België

Rusland

Polen

Frankrijk

Engeland

Italië

Spanje

Tsjechië

Turkije

Oekraïne

Stand van zaken in de andere groepen:

Groep A:

Engeland en Tsjechië al gekwalificeerd. Tsjechië had genoeg aan 2-1-overwinning tegen Kosovo. Engeland plaatste zich in stijl met een 7-0-overwinning tegen Montenegro.

Groep B:

Oekraïne al geplaatst als groepswinnaar. Als Portugal zondag kan winnen in Luxemburg, kwalificeren ze zich ook. Servië is mathematisch ook nog kandidaat voor dat tweede plekje. Maar dat kan enkel indien Portugal verliest en Servië zelf wint tegen Oekraïne.

Groep C:

In groep C staan Duitsland en Nederland er het beste voor met 15 punten. Noord-Ierland heeft 12 punten en kan zich ook nog plaatsen, dan kunnen ze best wel een 6/6 halen tegen… Duitsland en Nederland. Duitsland en Nederland hebben ook nog een tweede match tegen respectievelijk Wit-Rusland en Estland. In principe zouden onze twee buurlanden zich dus zeker moeten plaatsen.

Groep D:

Hier is het zeer spannend, drie landen strijden nog om twee plaatsen. Ierland en Denemarken tellen 12 punten, Zwitserland volgt met 11 punten. Denemarken en Zwitserland hebben nog twee wedstrijden, Ierland nog één. Zwitserland heeft misschien nog de beste kansen, in hun tweeluik tegen Georgië en Gibraltar hebben ze genoeg aan een 6/6. Ierland en Denemarken hebben nog een cruciaal onderling duel, als Ierland zich nog wil kwalificeren moeten ze dat duel winnen. Denemarken heeft eerst nog een (bijna) zekere driepunter tegen Gibraltar vrijdagavond.

Groep E:

Vier van de vijf landen kunnen zich nog plaatsen. Kroatië (14p) en Hongarije (12p) staan bovenaan, maar hebben nog maar één wedstrijd. Slovakije (10p) en Wales (8p) kunnen zich ook nog plaatsen, zij hebben nog twee wedstrijden. Kroatië-Slovakije en Wales-Hongarije worden cruciale duels.

Groep F:

Spanje is al geplaatst. Zweden (15p), Roemenië (14p) en Noorwegen (11p) maken uit wie het tweede plaatsje bemachtigt. Vrijdagavond treffen Roemenië en Zweden elkaar, de winnaar van dat duel doet een goeie zaak. Roemenië moet daarna nog naar Spanje terwijl Zweden de Faeröer-eilanden ontvangt. Noorwegen moet zeker een 6/6 halen tegen Malta en de Faeröer-eilanden om nog een kans te maken.

Groep G:

Polen is al geplaatst. Oostenrijk moet nog een punt rapen om zich ook te kwalificeren. Daarvoor hebben ze nog twee kansen tegen Noord-Macedonië en Letland.

Groep H:

Volledig beslist. Frankrijk plaatste zich na een 2-1-overwinning tegen Moldavië. Turkije had genoeg aan een punt tegen rechtstreekse concurrent IJsland.

Groep I:

Deze groep was al langer beslist. België en Rusland hadden geen tegenstand in hun groep. Zaterdag mogen ze in een onderling duel uitmaken wie de groep wint.

Groep J:

Italië is geplaatst als groepswinnaar. Finland is ook zo goed als zeker geplaatst. Ze hebben vijf punten voorsprong op hun achtervolgers en nog twee duels tegen Liechtenstein en Griekenland.