Verloren zoon Joseph Akpala is weer te bewonderen in de Jupiler Pro League en de Nigeriaan heeft zijn rentree niet gemist. Akpala kon met KV Oostende al na zes minuten profiteren van geklungel in de Anderlechtdefensie. Hij zette met de openingstreffer De Kustboys op weg naar de overwinning. De 33-jarige aanvaller is het scoren duidelijk nog niet verleerd.

KV Oostende beleeft vooralsnog een moeilijk seizoen. De West-Vlamingen konden vertrouwen op doen tegen een zwalpend Anderlecht. Dat laatste was al vroeg in de partij letterlijk te nemen.

Een pijnlijke miscommunicatie tussen doelman Hendrik Van Crombrugge en zijn verdediging leidde tot een 1-0-voorsprong voor de thuisploeg, met goaltjesdief Joseph Akpala als doelpuntenmaker. Het begin van wat voor paars-wit een horrornamiddag zou worden. Na iets meer dan 80 minuten spelen stonden de Brusselaars 3-0 in het krijt tegen de kustploeg.

Anderlecht kon de schade alsnog beperken door in het slot twee keer tegen te scoren, maar vertrok voor de vierde keer dit seizoen zonder punten huiswaarts. Vincent Kompany had zich zijn rentree wellicht anders ingebeeld.

Als man van de match zorgde Akpala met zijn ervaring voor meer rust en ademruimte in het team. Toeval of niet: Oostende slikte de twee tegentreffers na Akpala’s wissel.

Ook Kaveh Rezaei viel bij Charleroi opnieuw in positieve zin op. De Iraniër is in bloedvorm en dat hebben ze ondertussen ook geweten bij Waasland-Beveren. Rezaei legde met twee goals de wedstrijd voor de pauze al in een beslissende plooi. De 27-jarige aanvaller vond dusver in elf wedstrijden al zeven keer de weg naar doel.

Er is ook nog een eervolle vermeldingen voor: Jordan Botaka die met STVV de Limburgse Derbyzege mee over de streep trok tegen Racing Genk en Thibo Somers die al enkele weken zijn goede vorm aanhoudt met Cercle Brugge.

Advertentie