Anderlecht heeft zijn eerste wintertransfer aangekondigd. Amir Murillo, een 23-jarige Panamese rechtsback van New York Red Bulls, ondertekende een contract tot 2023 bij paars-wit.

Murillo is in zekere zin een oude bekende van het Belgisch voetbal: hij kwam vorig jaar met Panama uit tegen België op het WK in Rusland. Hij is de eerste winterversterking voor Anderlecht, dat Murillo nu al binnenlijfde doordat de Major League Soccer al begin oktober eindigde. De 23-jarige Murillo speelde sinds 2017 bij New York Red Bulls, waar hij in zijn beginperiode even samenspeelde met ex-Anderlecht-speler Sacha Kljestan. Daarvoor speelde hij in eigen land bij San Francisco FC.

“Dit is een club met een rijke geschiedenis, die nu misschien wel even door een lastige periode gaat, maar ik ben naar hier gekomen om het team te helpen. Als international en in de MLS deed ik al flink wat ervaring op. Nu wil ik hier ontzettend hard werken om de volgende stappen in mijn carrière te kunnen zetten”, sprak de rechterverdediger na zijn transfer.

Advertentie