Eerste amateurclub FCV Dender EH heeft na anderhalf jaar afscheid genomen van trainer Francky Cieters. Met nog maar de helft van de wedstrijden te spelen staat Dender immers gevaarlijk dicht bij de degradatiestreep. Onder andere ex-Anderlecht-speler Azubuike Oliseh, trainer van de U19 van Dender, neemt de taken van Cieters voorlopig over.

De competitie in Eerste klasse amateurs is halfweg, en Dender staat er niet goed voor. De voormalige eersteklasser kon uit 15 wedstrijden slechts 16 punten puren en staat daarmee twaalfde. Hekkensluiter Winkel Sport telt slechts 5 punten minder dan Dender, en nummer dertien Club Luik – de nummer dertien speelt op het einde van het seizoen eindronde voor degradatie – telt zelfs evenveel punten als Dender. De Denderclub nam dus het zekere voor het onzekere en nam na anderhalf jaar afscheid van trainer Francky Cieters, die met KV Kortrijk ooit een seizoen in Eerste klasse speelde. Cieters was vorig seizoen met Dender negende geëindigd in Eerste klasse amateurs.

Naast T2 Pieter De Bot en keepertrainer Tom Hofman neemt ook Azubuike Oliseh voorlopig het roer over in het Florent Beeckmanstadion. De 41-jarige ex-verdediger van Anderlecht, FC Utrecht, RBC Roosendaal, Roeselare en OH Leuven werd na zijn spelerscarrière trainer van de U19 van White Star Brussel en vervulde die taak later bij FCV Dender EH. Zijn oudere broer Sunday (ex-speler van o.a. Club Luik, Ajax, Juventus, Borussia Dortmund en Genk) was in het verleden naast trainer van RCS Verviers, CS Visé en Fortuna Sittard ook bondscoach van Nigeria.

Advertentie