Regi Van Acker is de nieuwe trainer van FCV Dender EH. De Denderclub stelde enkele weken geleden tijdelijk jeugdtrainer Azubuike Oliseh aan als opvolger van Francky Cieters, maar Dender kiest nu voor de ervaring van Van Acker.

Oliseh sleepte als interimtrainer een 1-1-gelijkspel uit de brand in de competitiewedstrijd tegen RFC Luik. Dender ging zo het nieuwe jaar in als nummer twaalf van Eerste klasse amateurs, met evenveel punten als Luik, dat indien het dertiende blijft veroordeeld is tot eindronde voor degradatie. In de strijd tegen de degradatie heeft Dender nu de ervaren Regi Van Acker aan boord gehaald.

Dender kondigde de 64-jarige Dender aan als “een vat vol ervaring”. Die ervaring vergaarde hij vooral in de lagere divisies: in Eerste klasse was hij trainer van Antwerp, Lierse en Schwarz-Weiß Bregenz, maar daarnaast coachte hij ook KV Kortrijk, Red Star Waasland, Racing Mechelen, Sportkring Sint-Niklaas, Hoogstraten VV, VW Hamme, Eendracht Aalst, Dessel Sport in Tweede en Derde klasse. Bij KMSK Deinze was hij drie seizoenen trainer en haalde hij twee keer de eindronde voor promotie in Eerste klasse amateurs, maar even vaak beet hij daarin in het zand.

Advertentie