PSV Eindhoven heeft een einde gemaakt aan de samenwerking met trainer Mark van Bommel. Met de helft van de wedstrijden gespeeld in de Eredivisie staat de lampenclub slechts vierde op tien punten van leider Ajax. “Het verval is te groot en PSV-onwaardig”, klinkt het op de clubwebsite.

Van Bommel, in de zomer van 2018 doorgeschoven van de U19 naar de hoofdmacht, was destijds begonnen met dertien zeges op rij in de Eredivisie. De Eindhovenaars moesten de titel desondanks aan Ajax laten, het verschil in de eindstand bedroeg toen drie punten. Die kloof dreigt dit seizoen wel dieper te worden, want na de eerste helft van de competitie bedraagt de voorsprong van Ajax op PSV maar liefst tien punten. De 3-1-nederlaag tegen Feyenoord van zondagnamiddag kostte Van Bommel uiteindelijk zijn job.

PSV was het seizoen nochtans niet slecht begonnen: na zeven zeges en twee draws stond het midden oktober nog tweede met evenveel punten als leider Ajax. Na de 3-0-nederlaag tegen Utrecht op 19 oktober ging het echter decrescendo met de lampenclub, met de tienpuntenkloof als gevolg. Dat PSV zich in een Europa League-groep met LASK Linz, Rosenborg BK en Sporting Lissabon liet uitschakelen maakte de sfeer er in het Philips Stadion er ook niet beter op. Wie woensdag de honneurs zal waarnemen in het bekerduel tegen amateurclub GVVV Veenendaal is nog niet bekend.

Advertentie