Excel Moeskroen heeft zijn eerste uitgaande wintertransfer gerealiseerd. Het contract van Rijad Sadiku, een 19-jarige Bosnische verdediger, werd verbroken. Naar alle waarschijnlijkheid keert hij terug naar zijn thuisland.

Sadiku streek in januari 2018 met mooie adelbrieven neer op Le Cannonier. Een jaar eerder had de Engelse krant The Guardian hem immers bij de 60 grootste talenten geboren in 2000 geplaatst, samen met onder andere Vinícius Junior, Callum Hudson-Odoi, Erling Braut Håland en de Belg Flor Van den Eynden. De Bosniër miste door een zware enkelblessure echter het grootste deel van het seizoen 2018/19, waardoor hij pas in Play-off 2 zijn debuut kon maken in het swingende Moeskroen van Bernd Storck. Op de zevende en achtste speeldag kreeg hij een basisplaats tegen Zulte Waregem en Union Sint-Gillis, op de negende speeldag mocht hij tegen Cercle Brugge in de 82e minuut invallen voor Selim Amallah.

Onder Bernd Hollerbach kwam Sadiku geen minuut in actie. Dat zal niet meer veranderen, want sinds gisteren ligt de 19-jarige centrale verdediger niet meer onder contract bij Excel Moeskroen. Sadiku wordt nu gelinkt aan FK Željezničar Sarajevo, de stadsrivaal van zijn opleidingsclub FK Sarajevo.