Tien dagen, zo lang heeft de Italiaan Carlo Ancelotti (60) zonder job gezeten. Wat al enkele dagen in de lucht hing, is vandaag officieel geworden: Carlo Ancelotti is de nieuwe manager van de Engelse subtopper Everton. Hij tekende meteen een contract voor 4,5 jaar. 

Op woensdag 11 december, een dag na de eenvoudige 4-0-zege tegen landskampioen Racing Genk in de Champions League, kreeg Carlo Ancelotti zijn C4 bij Napoli. Helemaal onverwacht was het ontslag niet, het moment waarop het gecommuniceerd werd wel. The Godfather had de Zuid-Italianen net gekwalificeerd voor de volgende ronde op het kampioenenbal.

Desondanks stond de oud-middenvelder van AS Roma en AC Milan al een tijdje zwaar onder druk. Hij slaagde er maar niet in om constant te presteren en door de wisselvallige resultaten in de Italiaanse competitie stond Napoli na zeven competitiewedstrijden zonder zege op een teleurstellende 7e plaats.

En zo begint Ancelotti bij Everton aan zijn tiende avontuur als hoofdcoach. Eerder was de Italiaan al aan de slag bij Reggina, Parma, Juventus, AC Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Bayern München en dus Napoli.

Niet zonder succes overigens, want Ancelotti is de eerste en enige trainer die van de vijf beste Europese competities bij vier verschillende ploegen de landstitel pakte. Zo heeft hij de Bundesliga (Bayern), de Ligue 1 (PSG), de Premier League (Chelsea) en de Serie A (AC Milan) op zijn palmares staan. Enkel in Spanje bij Real slaagde hij er dus niet in om kampioen te worden, maar met een Champions League, UEFA Super Cup, WK voor clubs en een Spaanse beker kan ook dat avontuur moeilijk als een mislukking bestempeld worden.