Liam Bossin heeft na enkele clubloze maanden een nieuwe club gevonden. De voormalige invallersdoelman van Anderlecht, tot vorige zomer aan de slag bij Nottingham Forest, vond met Cork City FC een club in Ierland, het land van zijn moeder.

Bossin ruilde de jeugdopleiding van White Star Woluwe in 2013 voor die van Anderlecht. De Belgische doelman met Ierse roots was op een bepaald moment derde doelman bij de A-kern van paars-wit, maar hij speelde er geen enkele officiële wedstrijd. In de zomer van 2017 koos de 21-jarige Bossin, inmiddels jeugdinternational bij Ierland, voor een transfervrije overstap naar Nottingham Forest. Ook daar slaagde hij er niet in om door te breken bij de hoofdmacht. Sinds afgelopen zomer zat hij zonder club.

Bij Cork City, dat vorig seizoen slechts achtste op tien clubs eindigde in de Ierse hoogste klasse, kan de carrière van de 23-jarige Bossin mogelijk écht van start gaan. Als de ex-Anderlecht-doelman zich in zijn moederland wekelijks in de kijker kan spelen van bondscoach Mick McCarthy zit er op termijn misschien wel een plekje bij de Ierse A-selectie bij. Afspraak op 14 februari 2020, wanneer de League of Ireland Premier Division wordt afgetrapt.