Bayern München gaat tot het einde van dit seizoen door met Hansi Flick als T1. Na het ontslag van Niko Kovac ging Der Rekordmeister op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Assistent-trainer Hansi Flick deed het een maand lang goed ad interim en daarvoor beloont de club hem met een contract tot het einde van dit seizoen.

Niet José Mourinho, niet Mauricio Pochettino, niet Arsène Wenger, maar wel Hans-Dieter ‘Hansi’ Flick leidt Bayern München tot het einde van dit seizoen. Na het ontslag van Niko Kovac begin november, zocht de Duitse topclub naar een opvolger voor de lange termijn. Kovacs assistent, ‘Hansi’ Flick, nam in de tussentijd het roer over. Op anderhalve maand won Flick de drie overige Champions League-wedstrijden met verve en werd Bayern dus groepswinnaar. In de Bundesliga won hij vijf wedstrijden met zware cijfers en verloor hij twee keer tegen titelconcurrenten. 

Die verloren wedstrijden zijn cruciaal, maar de grotere context – een rapport van 80% – en vooral positiever voetbal, in tegenstelling tot het pragmatische spel van Kovac, stemt het Beierse bestuur tevreden. Hij krijgt nu de kans om zich tot het einde van het seizoen te bewijzen en wie weet volgt meer. “Een verlengd verblijf van Hansi Flick als hoofdcoach is een denkbare optie”, zegt de officiële mededeling van de club.