Al Ain FC heeft Ivan Leko bedankt voor bewezen diensten. De ex-trainer van STVV en Club Brugge vertrok “in onderling overleg” bij de club uit Abu Dhabi, waar hij nog maar sinds juni aan de slag was.

Nog geen maand na zijn vertrek bij Club Brugge zette Leko begin juni zijn krabbel onder een contract bij Al-Ain FC, in 2018 nog landskampioen van de Verenigde Arabische Emiraten. “Het Real Madrid van de Emiraten”, noemde Leko de club die in december 2018 de finale van het WK voor clubs verloor van… Real Madrid. In de laatste negen wedstrijden kon Leko slechts drie keer winnen, waardoor trainer en club na zes maanden een einde maakten aan hun samenwerking.

Al Ain staat na tien speeldagen vierde in de competitie op zes punten van leider Sharjah FC. Vorig seizoen was de recordkampioen van de Verenigde Arabische Emiraten onder ex-Club-trainer Juan Carlos Garrido ook vierde geëindigd in de competitie.

Advertentie