Ricardo Sá Pinto is niet langer trainer van SC Braga. De 47-jarige Portugees was nog maar sinds juli van dit jaar trainer van de Portugese club, maar moet ondanks de kwalificatie voor de knock-outfase van de Europa League ophoepelen.

Europees succes is niet alles. Braga werd in de Europa League groepswinnaar boven Wolverhampton Wanderers, Slovan Bratislava en Beşiktaş. In eigen land staat Braga, dat vorig seizoen vierde eindigde en sinds het seizoen 2014/15 nooit lager dan vijfde eindigde, echter pas achtste op 21 punten van leider Benfica. Magere cijfers voor ex-Standard-speler en -trainer Sá Pinto, die de slechte positionering in het klassement met zijn ontslag moet bekopen.

Ook assistenten Rui Mota en Guilherme Gomes, die Sá Pinto al bijstonden bij Standard en vorig seizoen bij het Poolse Legia Warschau, kregen de bons bij de Os Arsenalistas. Zij zullen dus niet meemaken hoe de club het in de 1/16e finale van de Europa League zal opnemen tegen Rangers FC.

Advertentie