MVV beleeft roerige tijden. De prestaties op de grasmat zijn beneden peil en de club stevent af op een negatief financieel resultaat. Toeschouwers blijven weg en de inkomsten uit sponsoring staan onder druk. Hoewel de club voor dit seizoen het spelersbudget heeft weten te verhogen, werpen de investeringen in de selectie vooralsnog geen vruchten af. De Maastrichtse club is daarom op zoek naar een partnership met een grote club uit de regio en voert momenteel gesprekken met Standard over het aantrekken dan wel laten rijpen van jonge spelers. Behalve ondersteuning op technisch vlak, zoekt MVV overigens tevens samenwerking op organisatorisch en commercieel gebied.

De Nederlandse Eerste Divisie heeft een goede naam voor wat betreft het opleiden van talent. Zo begonnen onder andere de Rode Duivels Dries Mertens en Nacer Chadli er hun carrière. “Voor een club als Standard kan het dus heel interessant zijn om jonge spelers ervaring op te laten doen bij MVV. Daar zijn we op dit moment over in gesprek”, vertelde algemeen manager Paul Penders van de Maastrichtse club tijdens het door de regionale omroep L1 georganiseerde ‘Voetbaldiner’.

Deom
Jerome Déom, voormalig huurling van Standard, werd dit jaar definitief ingelijfd door de Maastrichtenaren  © Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.

MVV slaagt er maar niet in om het budget te vergroten boven de drie miljoen. “Dat is het maximale wat de club blijkbaar uit de markt in en rond Maastricht kan zuigen”, aldus technisch manager Ron Elsen. “MVV heeft een spelersbudget van 1,1 miljoen. De beste zeven, acht ploegen van de Eerste Divisie zitten op 2 miljoen. Op dat gebied kunnen we in het beste geval aanhaken bij de subtop. Maar zelfs met dit budget presteren we ondermaats. Dus onze visie blijft: samenwerking met een andere club en versterken van de jeugdopleiding. We hebben vier jaar gewerkt aan een relatie met Racing Genk, maar dat verhaal is afgebroken.”

MVV lonkt nu dus nadrukkelijk naar Standard als partner voor het aantrekken van jonge, talentvolle spelers. Standard stalde de laatste seizoenen al meerdere spelers in Maastricht. Zo gaven Senne Vits, Sammy Mmaee en Jonathan Okita al acte de présence in Stadion De Geusselt en huurt MVV momenteel Nathanaël Frenoy van de Luikenaren. In de zomer werd Jerome Déom definitief overgenomen van Standard. Dimitri Lavalée, die eveneens verleden jaar op huurbasis in Maastricht speelde, keerde in de zomer dan weer terug naar Sclessin, waar hij sindsdien geregeld spelminuten mocht maken.

 

 

 

 

Advertentie