Miroslav Đukić is de nieuwe trainer van Sporting de Gijón. De ex-trainer van Excelsior Moeskroen, die zowel als speler als als trainer al naam maakte in Spanje, moet de nummer 15 uit de Segunda División A volgend jaar uit het slop trekken.

Op 31 oktober was het tien jaar geleden dat Đukić zelf opstapte bij Excelsior Moeskroen. Niet om sportieve redenen, maar wel vanwege de penibele financiële situatie – Moeskroen zou nog geen twee maanden later officieel failliet verklaard worden. Later werd hij in Spanje trainer van Hércules Alicante, Real Valladolid, Valencia FC en Córdoba CF. De 48-voudig Joegoslavisch international leidde Valladolid in 2012 naar de Primera División via play-offs. Een jaar later volgde hij Ernesto Valverde op bij Valencia, maar na zes maanden werd hij daar ontslagen. Na zijn laatste trainersavontuur in Spanje, bij toenmalig eersteklasserCórdoba in het seizoen 2014/15, werkte hij nog bij Al-Shabab en Partizan Belgrado.

Eerder had Đukić als speler al naam gemaakt in Spanje, waar hij voor Deportivo La Coruña (1990-1997), Valencia CF (1997-2003) en CD Tenerife (2003-2004) uitkwam. In 1994 werd hij ei zo na kampioen met Deportivo, maar op de laatste speeldag miste hij bij een 0-0-stand een strafschop tegen Valencia, waardoor Deportivo met evenveel punten als kampioen Barcelona tweede werd. Een maand later won hij tegen datzelfde Valencia wel de Copa del Rey. Met nogmaals datzelfde Valencia werd hij in 2002 alsnog landskampioen en speelde hij in 2000 en 2001 zelfs twee Champions League-finales. Voor het zover komt met Sporting Gijón zal er nog heel wat water door de zee moeten vloeien, want na 21 speeldagen staan de Rojiblancos slechts vier punten boven de degradatiestreep. Anderzijds is de club slechts zeven punten verwijderd van de zesde plaats, die recht geeft op een ticket voor de play-offs voor promotie. Benieuwd welke kant de 53-jarige Đukić het dubbeltje laat rollen.

Advertentie