Wesley Sneijder krijgt op 3 juni een grote afscheidswedstrijd in De Galgenwaard, het stadion van FC Utrecht. Volgens Sneijder, die in augustus van dit jaar officieel zijn spelersafscheid aankondigde, wordt het een wedsrijd tussen een Oranje-sterrenelftal en een verzameling spelers waarmee hij in Nederland, Spanje, Italië en Turkije samenspeelde.

Veel huidige topspelers hoeven de toeschouwers niet te verwachten, want de testimonial vindt een week voor de start van het EK 2020 plaats. Mogen volgens zijn management Players United wél al verwacht worden: Clarence Seedorf, Patrick Kluivert, Edgar Davids, Arjen Robben, John Heitinga, Dirk Kuyt, Nigel de Jong, Khalid Boulahrouz, André Ooijer, Mark van Bommel en Giovanni van Bronckhorst. Ook Júlio César, Javier Zanetti, Samuel Eto’o, Cristian Chivu, Marco Materazzi, Dejan Stankovic, Esteban Cambiasso, Diego Milito, Fabio Cannavaro, Jari Litmanen, Selçuk Inan en Burak Yilmaz zakken meer dan waarschijnlijk af naar Utrecht.

Bert van Marwijk en José Mourinho zullen tijdens de afscheidswedstrijd aan de zijlijn staan als coach. Sneijder heeft met Van Marwijk “een bijzondere band” en volgens hem is Mourinho “de beste coach ter wereld”. Sneijder onthulde overigens het leuke feitje dat de Inter-selectie van 2010, die onder Mourinho de treble won, nog steeds een Whatsappgroep heeft.

Galgenwaard

Hier en daar klinkt in Nederland de vraag waarom de wedstrijd uitgerekend in De Galgenwaard plaatsvindt. Sneijder werd weliswaar geboren in Utrecht, maar hij speelde er nooit in het eerste elftal, laat staan bij de jeugd. Dat gemis maakte hij evenwel goed door in augustus van dit jaar een eigen skybox te kopen in het stadion van FC Utrecht. De Nederlandse recordinternational werd in de nadagen van zijn carrière regelmatig gelinkt aan de club uit zijn geboortestad, maar het is er uiteindelijk nooit van gekomen. Zijn laatste profwedstrijd speelde hij in het shirt van het Qatarese Al-Gharafa.

Advertentie