Het is een zich steeds repeterend onderwerp van gesprek. Telkens wanneer de functie van hoofdtrainer bij FC Luik ter discussie staat, valt in Rocourt de naam van Drazen Brncic. Door de jaren heen spraken club en trainer ook meerdere malen met elkaar, maar tot een overeenkomst kwam het desondanks nog nooit. Nu echter lijkt het moment daar. De club zoekt een opvolger voor de onlangs ontslagen Marc Grosjean en de coach is, sinds hij deze zomer verrassend werd ontslagen bij RWDM, clubloos en dus per direct beschikbaar. “Als RFCL geïnteresseerd is in mij, dan ben ik dat ook in hun”, liet Brncic al optekenen door La Dernière Heure.

Het ontslag van Grosjean hing al een tijdje in de lucht. De ervaren coach, die deze zomer het trainersstokje overnam van de succesvolle Dante Brogno, kreeg het verjongde team van Matricule 4 maar niet aan de praat. Halverwege de competitie in Eerste Amateurklasse neemt FC Luik een teleurstellende dertiende plaats in. Een plek die de ambitieuze club aan het eind van de competitie zou veroordelen tot het spelen van barragematchen. Het gat met de rechtstreekse degradatieplaatsen bedraagt amper één punt. Degradatie zou een ramp betekenen voor de ambities van stamnummer 4. De povere prestaties kostten de ervaren Grosjean inmiddels de kop. Hij is alweer de achtste coach in Eerste Amateurklasse die deze jaargang zijn C4 kreeg.

Drazen Brncic is – getuige de vele reacties op social media – volgens de supporters van “les Sang & Marine” de aangewezen persoon om hun ploeterende ploeg naar veilige haven te loodsen. In zijn voetbalcarrière kwam Brncic onder meer uit voor Sporting Charleroi, AC Milan, Internazionale, MVV Maastricht en CS Visé. Zijn loopbaan als trainer begon bij CS Verviers. Daarna werkte hij voor Union St. Gillis, Patro Eisden, RFC Seraing en laatstelijk RWDM. Hij kent het klappen van de zweep in het topvoetbal en de druk van het werken bij een volksclub als RFC Liègois is hem totaal niet vreemd. Brncic, tegenwoordig woonachtig in Juprelle, kent bovendien de regio Luik op zijn duimpje. Hij woonde vroeger in Rocourt en zijn vrouw werkt daar nog steeds in een boekhandel.

Brncic kent ook de club vrij goed en heeft naar eigen zeggen veel vrienden onder de aanhangers van FC Luik. De Kroaat sprak in het verleden al meerdere malen met de clubleiding van Matricule 4. “In 2014 liepen er al eens vergevorderde gesprekken, nog voordat ik bij Union tekende”, vertelde hij enige tijd terug nog tegen La Dernière Heure. “Ik had toen echter net mijn proflicentie behaald en moest, om die te behouden, drie opeenvolgende seizoenen minimaal in Derde Klasse trainen. Liège speelde toen nog in Vierde Klasse”. Brncic zegt altijd al hebben willen voetballen voor Les Rouges et Bleus. “Helaas is het er nooit van gekomen”.

Mogelijk dat hij binnenkort alsnog de kleuren van RFC Luik mag gaan verdedigen, maar dan als coach. De clubleiding is aan zet en weet wat haar te doen staat. Het hangt al jaren in de lucht dat club en coach elkaar ooit zullen vinden en het lijkt nu of nooit. FC Luik maakt in ieder geval haast met het aanstellen van een nieuwe T1, dus zal er snel meer duidelijk worden. Op 2 januari worden de trainingen hervat en dan wil Luik zijn nieuwe coach gepresenteerd hebben.