KAS Eupen neemt na twee jaar afscheid van Yuta Toyokawa. De 25-jarige Japanse spits, vooral bekend om zijn hattrick die Eupen anderhalf jaar geleden aan het behoud hield ten koste van KV Mechelen, speelt voortaan voor Cerezo Osaka.

Eupen plukte Toyokawa in januari 2018 weg bij de Japanse topclub Kashima Antlers. In 67 wedstrijden scoorde hij 17 keer voor de Oostkantonners. Na zeven goals in zijn eerste halve seizoen en negen in het seizoen daarop kon hij de netten in het seizoen 2019/20 nog maar één keer doen scoren, op de derde speeldag tegen Waasland-Beveren. Toyokawa zal vooral in de Belgische voetbalgeschiedenis blijven hangen door zijn hattrick tegen Excel Moeskroen op de laatste speeldag van de reguliere competitie van het seizoen 2017/18. Door die 4-0-zege van Eupen bleven de Panda’s in Eerste klasse en moest KV Mechelen een jaartje gaan herbronnen in 1B. Toyokawa mag voortaan doelpunten scoren voor Cerezo Osaka, dat in de net afgelopen J1 League vijfde eindigde.

De kans is groot dat Eupen zich deze winter nog zal versterken in het aanvallende compartiment, want op Leonardo Miramar Rocha hoeft trainer Beñat San José dit seizoen niet meer te rekenen. De 22-jarige Portugese spits, vorig seizoen topschutter in 1B met Lommel SK, is door een knieblessure immers zes maanden out. Rocha sprokkelde in zijn debuutseizoen in de Jupiler Pro League slechts 164 speelminuten, waarin hij niet tot scoren kwam.