KV Oostende heeft tijdens de wedstrijd tegen Charleroi online laten weten dat trainer Kåre Ingebrigtsen per direct opstapt. De 54-jarige Noor, die nog maar sinds deze zomer aan de slag was in de Versluys Arena, stapt over naar de zwalpende Cypriotische landskampioen APOEL Nicosia.

Voor de penningmeester van KV Oostende is het vertrek van Ingebrigtsen geen slechte zaak. Het loopt zowel sportief als financieel niet zo lekker bij de kustclub, en gezien de ex-trainer van FK Bodø/Glimt en Rosenborg BK nog tot juni 2021 onder contract lag bij KVO zou een ontslag een dure zaak geweest zijn. Nu APOEL Nicosia de 54-jarige Ingebrigtsen komt wegplukken uit Oostende, krijgen de Oostendenaren waarschijnlijk een financiële compensatie voor het vertrek van hun coach.

Bij de bekendmaking van het vertrek van Ingebrigtsen stond KV Oostende op achterstand bij Sporting Charleroi, waardoor de kustclub het nieuwe jaar ingaat op een veertiende plaats met slechts zeven punten meer dan hekkensluiter Cercle Brugge. In Cyprus staat landskampioen APOEL Nicosia momenteel tien punten achter op leider en stadsgenoot Omonia Nicosia.

Advertentie