Er was de voorbije maanden veel te doen rond de persoon van Zlatan Ibrahimovic. De 38-jarige Zweed gaf aan open te staan voor een nieuwe uitdaging en werd vervolgens aan verschillende ploegen gelinkt. Nu is de kogel door de kerk: Zlatan keert terug naar zijn oude werkgever AC Milan. Ibra tekende een contract voor één seizoen met de optie om er nog een jaar bij te doen. Hij zal er gaan spelen met het nummer 11.

Na de uitschakeling in de play-offs van de MLS met LA Galaxy gaf Zlatan meteen aan dat hij nog één keer wou knallen in Europa. Na veel speculeren heeft hij nu dus zijn krabbel gegeven aan AC Milan. Voor Ibrahimovic wordt het zijn vierde periode in Italië na eerder al uit te komen voor Juventus, grote rivaal Inter en AC Milan zelf. Tussen 2010 en 2012 kwam Zlatan al eens uit voor de rode ploeg van Milaan. In 85 matchen wist hij daar 56 keer het net te vinden. In 2011 won hij er zowel de Serie A als de Supercoppa.

Na passages bij PSG, Manchester United en LA Galaxy keert hij nu dus terug. Of Zlatan nog even grote successen zal meemaken in San Siro, is maar zeer de vraag. Milan is al enkele jaren op de dool en ook dit jaar loopt het weer niet. Momenteel staan ze op de elfde plaats met 21 punten. Afgelopen weekend verloren ze nog met 5-0 van Atalanta en verwees ene Vincent Kompany zelfs nog naar hen. Hij wilt met zijn Anderlecht niet in de situatie geraken waar AC Milan nu in zit… Maar bij AC denken ze nu iemand gevonden te hebben die hen uit die sombere situatie kan trekken. Hij is misschien niet meer van de snelsten, maar op zijn oude dag blijft ‘The Lion’ een echte sluipschutter. Alle Serie-A verdedigers zijn gewaarschuwd.

Advertentie