De Spaanse middenvelder Carles Aleñá trekt na Nieuwjaar niet meer het rood-blauwe shirt van Barcelona aan. De Catalaanse grootmacht verhuurt het 21-jarige talent namelijk tot het einde van het seizoen aan Real Betis Balompié. De club uit Sevilla bedong geen aankoopoptie. 

Dat Aleñá meer wil spelen, is een publiek geheim in Spanje. Volgers van LaLiga zullen ongetwijfeld al gezien hebben dat er op dit moment weinig plaatsjes over zijn op het middenveld van de blaugrana. Met ervaren rotten als Sergio Busquets, Ivan Rakitic en Arturo Vidal en jonge en dure talenten als Frenkie de Jong en Arthur Melo, is het dit seizoen geen sinecure om als middenvelder in de selectie van coach Ernesto Valverde opgenomen te worden.

Met ook nog Sergi Roberto als back-up voor het middenveld was het voor Aleñá haast onmogelijk geworden om genoeg speelminuten te vergaren. Zo werkte het jeugdproduct uit La Masía amper 1 keer de volledige 90 minuten af, thuis tegen Deportivo Alavés op speeldag 18. In de overige 17 competitiewedstrijden, kwam hij maar drie keer in actie: 45 minuten als basisspeler tegen Athletic Bilbao, 18 minuten als invaller tegen RCD Mallorca en tot slot 17 minuutjes als wisselspeler tegen Real Sociedad.

Veel te weinig om progressie te maken volgens Aleñá. Ook het Barcelonabestuur zag dat de ontwikkeling van de 21-jarige dreigde te stokken en besliste in overleg met de speler en diens makelaar Carles Puyol om naar een oplossing te zoeken.

Met Real Betis, de 13e in de stand, dient zich nu de ideale oplossing aan: een sexy club die goed voetbal nastreeft en in het klassement geen bedreiging vormt voor Barça. Door Betis geen aankoopoptie te gunnen, bewijst Barcelona ook dat het in de toekomst nog rekent op de Catalaanse middenvelder.

Advertentie