AS Monaco heeft trainer Leonardo Jardim opnieuw ontslagen. Nog geen jaar na zijn aanstelling moet de 45-jarige Venezolaan nu plaats ruimen voor Robert Moreno. De ex-bondscoach van Spanje – in november nog abrupt ontslagen na de terugkeer van Luis Enrique bij La Selección – tekende een contract tot juni 2022.

Leonardo Jardim werd nog geen jaar geleden opnieuw in ere hersteld door de club uit het prinsdom. De Venezolaan mocht drie maanden na zijn ontslag en de aanstelling van clubicoon Thierry Henry opnieuw met de scepter zwaaien in de kleedkamer. Hij slaagde er ternauwernood in om de rood-witten in de Ligue 1 te houden en parkeerde Monaco op een teleurstellende, maar veilige 17e plaats.

Maar ook dit seizoen kreeg hij de motor niet aan de praat bij de Franse club. Na 18 speeldagen staat Monaco pas 7e met 28 punten. De ruime 5-1-overwinning tegen Lille bleek niet voldoende voor Jardim om in het zadel te blijven. Het bestuur besliste om nu al in te grijpen en haalt met voormalig Spaans bondscoach Robert Moreno een veelbelovende coach binnen. Hij tekende een contract tot medio 2022. Voor de Catalaan wordt het zijn eerste buitenlandse avontuur als hoofdcoach.

Moreno wordt zondag voorgesteld en zal maandag zijn eerste training leiden. Op zaterdag 4 januari maakt hij zijn debuut als Monacotrainer in de Franse beker thuis tegen Reims. Een week later trekt hij voor de competitie naar het Parc des Princes voor zijn eerste van twee opeenvolgende duels tegen PSG. Op woensdag 15 januari speelt Monaco namelijk opnieuw tegen het sterrenensemble uit Parijs, deze keer voor de eerste speeldag van de terugronde. Het beloven pittige weken te worden voor Moreno en co.