Het zijn moeilijke tijden voor Barcelonaspeler Sergi Roberto. De 27-jarige middenvelder heeft vandaag afscheid moeten nemen van zijn moeder. María Rosa Carnicer overleed na een strijd van iets meer dan één jaar tegen de spierziekte ALS. 

Sergi Roberto gaat geen prettige jaarwisseling tegemoet na het overlijden van zijn moeder María Rosa. Roberto spendeerde de laatste dagen aan het ziekbed van María, maar heeft nu toch afscheid moeten nemen van “de beste en strijdlustigste moeder ter wereld”, zoals hij haar zelf steevast noemde. Om zijn liefde voor en zijn goede band met zijn moeder te tonen, eerde Roberto haar sinds de diagnose door bij elke goal een L-gebaar te maken.

ALS of Amyotrofe Laterale Sclerose is een zeldzame neurologische aandoening, met als belangrijkste kenmerk dat de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg, de hersenstam en de motorische schors van de hersenen afsterven. Daardoor ontstaat progressief krachtsverlies en verlamming, die uiteindelijk tot de dood van de patiënt leidt door verlamming van de ademhalingsspieren. Ondanks verschillende acties en onderzoeken is er nog geen medicijn voor gevonden.