De Marokkaanse topclub Wydad Casablanca heeft de 20-jarige Soufiane Karkache overgenomen van RS Berkane. Opmerkelijk, want Casablanca is de tweede in de stand, op twee punten van… RS Berkane.

De jonge centrale verdediger tekende in augustus bij RS Berkane een driejarig contract en speelde in totaal vijf van de negen wedstrijden in de competitie en één wedstrijd in de CAF Confederations Cup. Hij kwam voor 300.000 euro over van de Marokkaanse subtopper Mouloudia d’Oujda. Berkane won toen de strijd om Karkache van, jawel, Wydad Casablanca.

Nu trekt onze landgenoot voor 200.000 euro dan toch naar titelconcurrent Wydad Casablanca, dat door de blessures van Achraf Dari, Salaheddine Saidi en Cheikh Comara dringend verdedigende versterking nodig had.

Nog een leuk weetje: Les Rouges, zoals Wydad Casablanca ook wel genoemd wordt, is een ex-club van een ander ex-Anderlechttalent. Zo begon Sebastiaan Bornauw in 2007 te voetballen bij Wydad Casablanca toen zijn vader in Marokko werkte.

Advertentie