Julian Weigl heeft Borussia Dortmund verlaten voor SL Benfica. Dat bevestigt de verkopende club zelf. De 24-jarige middenvelder kwam niet meer aan de bak onder Favre en wil in Lissabon zijn carrière herlanceren.

Julian Weigl brak in 2015 door onder Thomas Tuchel, maar kon na diens vertrek in 2017 nooit echt bevestigen. Na de komst van onze landgenoot Axel Witsel werd hij definitief naar de bank verwezen. Tuchel, intussen coach van Paris Saint-Germain, probeerde de controleur de afgelopen twee jaar naar Parijs te lokken, maar dat lukte niet.

Weigl komt bij een club waar hij jaarlijks op hoog niveau kan spelen en opnieuw in de etalage staat voor de Europese topclubs. De club uit Lissabon zou twintig miljoen euro betalen voor de defensieve middenvelder. De komst van de Duitser kan de deur openen voor Gedson Fernandes en/of Florentino Luis, die de afgelopen zomer al interesse genoten van de Europese elite.