Lucas Silva Borges keert definitief terug naar Brazilië. De 26-jarige voormalige middenvelder van Real Madrid, die sinds afgelopen zomer zonder club zat, ondertekende een contract tot 2024 bij de Braziliaanse eersteklasser Grêmio Porto Alegrense.

Een groot succes werd de transfer van Lucas Silva naar Real Madrid niet. De Spaanse grootmacht telde in januari 2015 dertien miljoen euro neer voor de toen 21-jarige verdedigende middenvelder van Cruzeiro. De transfer leek met het oog op de lange termijn gedaan, maar draaide uiteindelijk op een sisser uit: de Braziliaan werd vaker uitgeleend dan dat hij effectief in de A-kern van Real Madrid zat (aan Olympique Marseille in het seizoen 2015/16 en aan Cruzeiro van januari 2017 tot juni 2019). In september 2019 werd zijn contract in alle stilte in onderling overleg ontbonden.

Toen bij een medische test in juli 2016 aan het licht kwam dat Lucas Silva hartproblemen heeft, leek er vroegtijdig een einde aan zijn profcarrière te komen. De Braziliaan, die door zijn hartproblemen een uitleenbeurt aan Sporting Lissabon misliep, ontkende dat toen meteen. Grêmio blijkt alvast niet te twijfelen aan Lucas Silva, want de tweevoudige Braziliaanse landskampioen bood de 26-jarige middenvelder meteen een contract tot 2024 aan.

Advertentie